In de eerste periode van de brugklas maken we uitgebreid kennis met elkaar. Zo heb je de eerste week nog geen les maar een introductieweek. We maken je wegwijs op school zodat je weet hoe alles op het Ashram werkt. Maar kennismaken is natuurlijk veel meer dan dat. We willen jou namelijk ook beter leren kennen.
De coach
In de brugklas krijgen alle klassen een coach. In het coach-uur praten jullie over wat goed gaat en helpt de coach jullie om de zaken te verbeteren die nog niet zo goed gaan. Tijdens het coach-uur gaat de coach aan de slag met de vaardigheden plannen, samenwerken en organiseren om nog beter te kunnen leren. Het ‘leren leren’ gebeurt bij de vakdocent. Die kan het beste uitlegt hoe je hun vak kan leren.
Daarnaast heb je individueel gesprekken met je coach. Je bespreekt samen hoe het met je gaat en waar je hulp bij nodig hebt. Heb je ergens zorgen over of heb je hulp nodig? Ook daarvoor kun je bij je coach terecht.
Mediawijsheid
Je gaat werken met lesboeken, maar ook met je eigen Google Chromebook. Vanaf de eerste week ga je aan de slag om je Chromebook en de Google apps for education beter te leren kennen. Ook daarin coachen we je. Je zult zien dat je door de lessen van mediawijsheid binnen no-time alles van Google apps for education weet. Van slim werken met de Google Mail tot presentaties maken in Google Presentaties. Daar draai je straks je hand niet voor om.
Driehoeksgesprekken
Twee keer per jaar komen je ouders/verzorgers met je mee naar school voor een driehoeksgesprek. Je presenteert tijdens deze gesprekken wat je hebt geleerd en hoe je dit hebt aangepakt. Zo maken ook je ouders/verzorgers kennis met wat jij allemaal aan het doen bent op je nieuwe school en de ontwikkeling die je hierin doormaakt.
Groentjesfeest en brugklaskamp
De allereerste schoolweek op het Ashram sluiten we traditiegetrouw af met het groentjesfeest. Dit feest is speciaal voor alle brugklassers en is dé manier om te vieren dat je op de middelbare school zit. En hoe kun je je klasgenoten en coach nu beter leren kennen dan op het brugklaskamp? Even geen lessen en huiswerk, maar verschillende groepsactiviteiten in de buitenlucht en een eindfeest. Je zal zien dat je na het kamp nog meer kinderen kent en er een echt groepsgevoel is ontstaan.